2015-08-06 360 瀏覽
有日朝早同男朋友食早餐+送佢番工, 見到厚福街好多鋪都未開門 (可能真係太早)經過呢度比佢Menu同粢飯的報導吸引左, 因為個人是粢飯控, 食過好食的粢飯是在銅鑼灣, 但對於住+番工都在九龍的我專登過海食一口粢飯好似有D遠~所以發現呢度都係一個好消息~店面裝潢好現代, 唔似一間食上海菜的店, 坐位都好闊落,坐得都舒服~酸辣湯麵個人唔食得辣..但呢個我都食到, 係酸多過辣, 食落普通味道.但係有D淡~粢飯比我平時食開的份量細D, 但都叫大份! 食落都好飽肚!油炸鬼好脆好好食~但個人覺得肉鬆唔係好夠! 令到個粢飯味道有D淡!炸雲吞同我地想像中的炸雲吞個樣有D唔同,我地想像中的炸雲吞係好似酒樓只得好少餡而且皮好薄好脆個種, 但呢度唔同,呢度係真係拎隻雲吞去炸, 名乎其實”炸雲吞”。但可能我地食唔慣,我地覺得個皮太厚, 變左個雲吞唔夠脆.但個雲吞好夠味!如果就咁湯煮我諗會好好食!其實呢間個人認為一般, 所以應該會少去
酸辣湯麵
粢飯
比我平時食開的份量細D, 但都叫大份! 食落都好飽肚!
炸雲吞
其實呢間個人認為一般, 所以應該會少去