2018-10-07
之前睇過佢介紹個條片,一直都想搵機會試,前幾日終於都同男友去食喇。舖頭位置好搞笑,係個窿入面,舖面比較細,7點幾去到個時未洗等位。本身猶豫左好耐食螺獅粉定花甲粉絲,最後好似花甲粉絲特別d,都係揀左花甲粉絲。另外叫左一份蛋餃同排骨,男友就叫左個原創胡椒豬肚雞麵。本身想試埋三味爽脆魚皮,但估唔到咁快無晒,想叫王老吉,又無王老吉,想話要杯水,又唔記得拎黎,無奈下叫左罐雪碧算。講返d食物先,因為肚餓排骨唔記得影,但味道ok既,肉質還好的。蛋餃一份有5件,都算幾香口,要趁熱食因為凍左會標油,餡料食到有馬蹄,口感不錯。花甲粉絲個人覺得好一般,湯頭唔係特別鮮甜,粟米唔算好甜,花甲同蜆正常,粉絲質感一般,不太爽口。叫左加辣,原來係一碟剁椒豉油,其實同普通豉油無咩分別。而男友叫既胡椒豬肚雞麵,胡椒味唔出,湯頭偏淡,上海麵還可以,食左舊豬肚唔un算係咁。一路食出面開始排緊隊,睇黎宣傳既功效明顯,食到一半我地都掉左一次枱,就一就其他食客,其實唔係話介意,但客觀黎講覺得舖頭擺位差d,變左要成日要客人調動座位。總體都好普通,唯一欣賞佢個辣椒油幾香。
另外叫左一份蛋餃同排骨,男友就叫左個原創胡椒豬肚雞麵。
叫左加辣,原來係一碟剁椒豉油,其實同普通豉油無咩分別。