2023-04-07 324 瀏覽
#chuchu食在大角咀📍 日嚐因為成日見人介紹,又好似成日排長龍(原來因為入面得4張枱),所以專程黎試吓,🐷食完覺得只係普通日本家庭料理🥹都好食嘅,不過有少少失望🥹不過係幾抵食嘅!💡入面真係好細,會有啲逼!—————————————————————✨全部全日set都包主食、季節沙律、冷盤❣️ 慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 $78餐牌寫應該係配蘋果蓉但變左蘑菇汁,不過都係好食的!煎到外皮十分香脆,有一兩舊嚡小小之外都幾好!主食揀咗牛骨湯烏冬,烏冬好滑不過口感偏淋,湯底好濃!沙律揀咗韓式涼拌青瓜,微辣都好惹味~冷盤就揀左蒜味墨魚,細細份好有咬口!.❣️ 銀鱈魚西京燒 $118銀鱈魚油脂好香,魚肉好嫩滑,不過邊位唔夠脆身,同埋薄左小小🥲不過銀鱈魚配飯食真係冇得輸!沙律揀左芝麻醬秋葵,🐷鐘意滑捋捋口感!冷盤揀左山葵八爪魚,感覺冇平時食嘅咁wasabi!.💬 🐷之後先發現原來好靚紫色波波係紫薯柚子青蘋果沙律🥹如果想打卡記住揀!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 7/10 💰性價比: 8/10👍🏻推薦: 6/10 —————————————————————🏡地址: 日嚐 (大
#chuchu食在大角咀
📍 日嚐
💡入面真係好細,會有啲逼!
—————————————————————

✨全部全日set都包主食、季節沙律、冷盤

❣️ 慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉 $78

❣️ 銀鱈魚西京燒 $118

不專業評分
👅好味指數: 7/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 6/10
—————————————————————
🏡地址: 日嚐 (大角咀)
大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖
🕑營業時間:11:45 - 21:30
#chuchu食日本野
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店 #eatwithfoodiez
2023-03-25