2011-12-17
星期6的早上來到荃灣,和朋友吃個早餐見到OPENRICE食評話隔離嘉樂質素每況越下就決定食蘭香啦朋友叫左早餐($24) - 雞蛋三文治 + 火腿通粉 + 熱奶茶我叫左特餐($27) - 牛油方包(多士+$1) + 火腿奄列 + 餐肉通粉 + 熱檸水先講特餐的多士,牛油塗得不太均勻,也烘得不夠熱,個人認為比連鎖店早餐的多士還遜色朋友的三文治,白面包好厚但雞蛋好少,但D蛋的味道都OK(是煎蛋來的)火腿通,只有3片好小的火腿,通粉發到好漲好大,個湯雖然啡啡地色,但其實淡而無味餐肉通粉,片餐肉是圓形的大大塊,煎的,味道不錯(其實餐肉好難整得難食)但係個通粉同湯底同樣好淡,我食左幾啖就冇再食了火腿奄列是最好吃的,煎得好香,火腿都幾多,奄列本身都幾大塊另外朋友話杯奶茶幾好飲!坐得唔舒服,裡面雖然全是卡位但要同人搭枱,都好迫杯野都未飲完就俾人趕走其實我對食物的要求不算太高,但呢度一定稱不上是好食,只可以講係好普通的早餐我成日都食連鎖快餐店的早餐,真心覺得好食過呢間蘭香而且呢度都唔係平所以不會再來了
見到OPENRICE食評話隔離嘉樂質素每況越下
就決定食蘭香啦
但係個通粉同湯底同樣好淡,我食左幾啖就冇再食了
火腿奄列是最好吃的,煎得好香,火腿都幾多,奄列本身都幾大塊
另外朋友話杯奶茶幾好飲!
坐得唔舒服,裡面雖然全是卡位但要同人搭枱,都好迫
杯野都未飲完就俾人趕走
其實我對食物的要求不算太高,
但呢度一定稱不上是好食,只可以講係好普通的早餐
我成日都食連鎖快餐店的早餐,真心覺得好食過呢間蘭香
而且呢度都唔係平
所以不會再來了