2016-05-21
放工黎到葵芳, 平時食得太多葵涌廣場既小食啦, 收工太攰, 所以今晚想坐低食下野好耐冇o係新都會食飯, 都唔知宜家有咩食, 睇完水牌, 就黎左呢間apple green晚市有個SET, 見好似都幾抵, 就叫左黎試下 - $298, 小食 / 主菜 / 飲品都可以揀兩個先黎有碗湯飲下, 普通白湯, 正正常常, 都OK飲品我地揀左士多啤梨檸檬特飲同菠蘿檸檬特飲, 加$15有得無限添飲, 但我地覺得冇需要所以冇加到, 杯野酸酸地都幾開胃同好飲薄荷豚肉墨西哥煎餅 - 睇個名好似幾特別, 但黎到賣相同味道都麻麻地, 豚肉食唔出肉味, 煎餅亦唔脆身加州棒棒雞沙津 - 沙津好fresh, 入面有柑子, 雞肉夠新鮮, 撈埋d脆脆一齊食, 個味道好夾煙肉忌廉意大利粉 - d汁有少少over左, 太多, 好似湯咁, 而且唔夠味, 好淡, 食多少少都覺得好濟夏威夷燒肉眼牛扒 - 賣相最好都算係呢碟, 牛扒我地揀左7成熟, 都燒得幾香, 入口幾juicy, 配牛肉既汁朋友好滿意。幼身薯條夠脆, 菠蘿好甜好多汁埋單$328, 整體普普通通, 個人覺得食一次就夠
晚市有個SET, 見好似都幾抵, 就叫左黎試下 - $298, 小食 / 主菜 / 飲品都可以揀兩個 先黎有碗湯飲下, 普通白湯, 正正常常, 都OK 飲品我地揀左士多啤梨檸檬特飲同菠蘿檸檬特飲,
加$15有得無限添飲, 但我地覺得冇需要所以冇加到, 杯野酸酸地都幾開胃同好飲 薄荷豚肉墨西哥煎餅 - 睇個名好似幾特別, 但黎到賣相同味道都麻麻地, 豚肉食唔出肉味, 煎餅亦唔脆身 加州棒棒雞沙津 - 沙津好fresh, 入面有柑子, 雞肉夠新鮮, 撈埋d脆脆一齊食, 個味道好夾 煙肉忌廉意大利粉 - d汁有少少over左, 太多, 好似湯咁, 而且唔夠味, 好淡, 食多少少都覺得好濟 夏威夷燒肉眼牛扒 - 賣相最好都算係呢碟, 牛扒我地揀左7成熟, 都燒得幾香, 入口幾juicy,
配牛肉既汁朋友好滿意。幼身薯條夠脆, 菠蘿好甜好多汁 埋單$328, 整體普普通通, 個人覺得食一次就夠