2019-02-25
呢間開喺荔枝角嘅日本野,男朋友話想試,咁我就比次機會試一試啦!間鋪嘅裝修都幾有日本風味,同埋睇一睇個Menu都幾多類型嘅嘢食,有壽司、刺身、燒物等等,有少少似放題嘅Menu,不過呢度係冇放題食嘅。我嗌左一個海膽刺身飯,男朋友就嗌咗油甘魚刺身飯,價錢唔係好貴,唔使$100。海膽刺身飯就普普通通啦,因為個海膽應該係韓國海膽,所以味道就冇乜特別。不過比較加分嘅係佢個帶子好好味,好新鮮。其實佢嘅海鮮都係比較新鮮嘅。男朋友嘅油甘魚飯都幾好食,偷食左佢一塊油甘魚,超級新鮮好味,好想食佢個碗!我哋仲嗌咗炸餃子同埋炸雞翼,個雞翼有少少似翠香雞翼,不過兩樣嘢食落個味道都好似,不過不失。埋單要$224 ,覺得有少少貴,不過咁嘅價錢食一餐日本野又差唔多嘅,作為食過唔少日本嘢嘅架妹,深深咁明白咩係一分錢一分貨,如果下次有機會會再嚟食多次油甘魚飯,haha