2018-05-16 249 瀏覽
3點3黎個下午茶初嚐瑞士咖啡室其實一直都好中意食冰室類既餐廳,但我都係事後先知道原來瑞士咖啡室都係連鎖店,有好多分店,所以吃貨如果真係想食都可以去其他地方試,因為呢間位於屋院範圍,夏天行入黎亦會有啲熱。環境衛生乾淨企理 帶點裝潢,有一幅牆係用麻雀拼砌餐廳名字,令人大為驚嘆,十分有特色!黎食個下午茶,聽到佢茶記個名叫得「瑞士」,專業既吃貨相信「瑞士汁」既食物當然走唔甩,最後叫咗個下午茶粉麵 - 瑞士汁牛河奉送熱飲一杯,而我就叫咗熱朱古力先講佢既熱朱古力:夠味,唔會有溝得太多水而淡咗,正常,加上佢用既係black&white cup set,令飲品更地道於瑞士汁牛河,佢一上枱,我只見到深啡色一碟,其實都有啲搞笑,因為我唔係好見到有牛,點知佢地有保護色!不過牛肉確實係有啲少。瑞士汁香濃,能夠引起食慾;可惜食落口更帶有更大既落差感,因為佢食落唔係好有味道,食到有炒過既味道,但瑞士汁唔算入味我朋友就嗌咗佢地既瑞士汁雞脾食,有食過一啖。雞脾上既瑞士汁同炒河既瑞士汁味道確實有點分別,而雞脾上既瑞士汁比較好,肉同皮都好入味 加上肉質鬆軟,美味整體黎講佢下午茶比普通茶記貴,可能因為連鎖店既關係,建議大家
3點3黎個下午茶
初嚐瑞士咖啡室

奉送熱飲一杯,而我就叫咗熱朱古力
瑞士汁牛河

整體黎講佢下午茶比普通茶記貴,可能因為連鎖店既關係,建議大家可試試佢既小食類。