2010-06-14
大概六時半,所以唔駛book位都有住‥因朋友很想到此一遊,所以就去一趟,坐位不太舒服(二人坐),有點像快餐店感受,坐位是無得挨的首先﹗因坐位問題,坐下便有點不快。跟住第一時間揀底湯底,然後就要去搵野食,一切都在跟時間比賽似的,有點辛苦﹗食物:大致都新鮮,衛生每碟都有保鮮紙。精緻的﹗款式對遲來者來說會高興一點﹗因八點才有美國生蠔對早來者有點不公﹗因價錢是一樣‥感受:職員被經理不停的責罵,也許他們是新手‥要比啲時間呢﹗客人常聽到罵人不太舒服﹗另外真係計足一百分鐘,就會收爐。好不是味兒﹗到85分鐘佢會比單你,然後叫你揀甜品‥跟住到90分鐘,佢就會關你爐‥一到100分鐘佢就會執野﹗如果可以有十五分鐘做走"棧"位,對客人來說會舒服一點‧其實一百分鐘不太夠‥所以我下次絕不會到,因為埋單跟茶樓都差不多‥為何要辛苦自己呢﹖環境是舒服的‥但趕客走不太好受,如果門口多人我明白‥但走時沒有人在等位﹗
因八點才有美國生蠔對早來者有點不公﹗因價錢是一樣‥