2023-02-20 830 瀏覽
住咗喺荃灣咁耐每次去香車街時都係大排檔或者老闆娘米線,車仔麵多!咁你見到人哋話呢度有好好飲嘅奶茶,咁就同男朋友一齊過嚟搵食,去到原來奶茶係冇嘅係隔離舖頭叫,一坐低有個好親切嘅姐姐話佢哋剩係得四種食品,鳳爪、牛腩、雪菜肉絲、雲吞,然後我就揀咗鳳爪牛腩麵,男朋友就咁雲吞麵,嚟到嘅時候冇乜特別份量不多,大部份食客都睇得出係熟客,食落去其實真係冇乜特別,跟住加咗啲醋同埋辣椒油就覺得好食咗,環境欠奉人情味濃!兩碗嘢加埋80幾蚊冇嘢飲,招牌寫住有分大細嘅面,但係我哋兩碗面都好細碗我問佢帶嘅意思佢話多一個餸就等於大,即係兩個餸就48,所以男仔可能要特別叫佢加面底如果唔係就會以為大等於面底多,如果想體驗下舊式嘅茶水檔可以試吓,佢隔離幾個鋪位嘅車仔麵店好食好多