2007-12-17
上黎見大家都比好好評呢間餐廳, 就襯女朋友生日黎食。食野前小插曲就係訂位。我預早兩個星期上去訂, 我等3點呢d off hour上去, 點知呀部長哥哥唔show我, 十問九唔應, 問多兩句都唔理...好喇, 插曲完之後就係正日上去食野, 我七點半到, 只見小貓三幾隻(平日可以淡d)。我地叫左一個唔知咩餐, 另加多一個白酒西芹Moules。我倆都分別係德法住左成年有多, 滿懷希望可以食法式Moules, 點知係大大隻gei青口, 咁就叫係Moules咩? 可能香港食唔到法國moules, 唔出奇, 但係唔好以作招徠lor...呢個係彈無論如何, 形式做足比利時Leon gei風味, 味度都有留咁上下, Moules裏gei海洋氣息同埋西芹味都幾夾, 同歐洲差唔多, 只係白酒味唔夠濃, 做唔到香味, 同埋食完好口乾, 唔知係咪有好多味精呢?
我地叫左一個唔知咩餐, 另加多一個白酒西芹Moules。