餐廳: 大堂酒廊
資訊:

2021-07-26 5096 瀏覽
喺Ritz Carlton staycation,就梗係要book埋佢呢個無敵海景嘅晚餐,以無敵海景,同埋五星級酒店晚餐來講,呢度嘅價錢一啲都唔算貴,尤其是小童Menu,我覺得係非常抵食。一坐低先係一個巨型麵包,小朋友見到非常開心,最緊要嘅係好好味。我哋晚餐叫咗Steak & Frites set,包括左頭盤,牛扒,同甜品。頭盤可以選擇吼八爪魚,或者餐湯,我哋每人叫咗一樣,今晚嘅餐湯係忌廉南瓜湯。烤八爪賣相一流,但係如果可以再烤香口一啲會更好。南瓜湯非常美味,最緊要跟埋麵包一齊食,小朋友飲咗我半個湯。至於牛扒我哋叫咗Black Angus Ribeye,可以選擇緊薯條或者沙律,牛扒ok但唔係出色,我諗加錢upgrade去澳洲M7牛會比較好。小朋友我哋就叫咗Keats Menu,$120有一個主菜同埋一杯果汁,以五星級酒店來講,我覺得好抵食,因為之前去過其他餐廳叫Kids Menu,價錢貴,又唔好味。所以呢度kids menu我覺得非常抵,味道亦都好。至於甜品,可以選擇Ritz-Carlton Signature Chocolate Cake 或者 Blueberry Cheesecak

至於甜品,可以選擇Ritz-Carlton Signature Chocolate Cake 或者 Blueberry Cheesecake,我哋每人叫咗一款嚟試。佢呢度嘅cheesecake唔係非常「漏」嗰一種,再加埋sorbet,酸酸甜甜,非常夾。詞語個chocolate cake,直情係全文嘅重點,佢係跟咗一個橙sauce,再加埋少少酒,我係超級非常之鍾意食橙加朱古力嘅甜品,所以啱晒我口味。Chocolate cake做得非常錢Rich,兩個人share嚟食就啱啱好。
麵包
忌廉南瓜湯
烤八爪魚
Black  Angus  Ribeye
Ritz  Carlton  Chocolate  Cake
Blueberry  Cheesecake
Steamed  Chicken  Breast