2021-05-23 1922 瀏覽
當天係女朋友生日,佢係個種只要餐廳環境靚就會想去試既人。PANO位處西九文化區,旁邊就係維港景色,理所當然地就吸引左佢。PANO都比較難book位,我為左book得成,預早1個月預約。2-3月個期都仲係禁緊晚市堂食,餐廳都唔肯定幾時會恢復晚市,所以惟有book午市去食啦。雖然下就會無夜景咁有氣氛,不過三面大玻璃,望到遠處藍天白雲都夠哂賞心悅目!PANO 既set lunch有3個選擇,我哋就揀左4個courses,一位係$498。4個courses分別係1個appetizer,1個soup or salad, 1個main同埋1個甜品。當中我自己就最鍾意Oyster Tartar,生蠔上面加埋魚子,好好味!另外兩個main,我比較喜歡慢煮法國雞腿卷,慢煮令到雞肉肉質好鮮嫩,亦都好入味。總體黎講,PANO係一間好適合你去打卡既餐廳,食物亦都唔錯。我自己都期待下次去試埋佢既晚餐,亦都可以享受維港夜景。

Oyster Tartar
Soup
Roasted US Beef Short Ribs
Red Prawn Carpaccio
Seasonal Vegetable Salad
Slow Cooked French Chicken Legs Roll
2021-03-17
Oyster Tartar