2021-10-21
呢度環境清幽,坐得都幾舒服,加上食物有質素, 又近地鐵站,真係不失為一個假日好去處!酥炸軟殼蟹真•芒果莎莎醬漢堡 $148漢堡:麵包有烘過,芒果嘅酸味中和返炸軟殼蟹嘅油膩感,感覺好balance。沙律:用咗黑醋調味,酸甜開胃。薯條:幼身薯條炸到金黃香口,而且份量都唔算少。蒜香白酒辣味蜆意粉 $122蜆肉份量膨脹,食到底都仲有好多蜆肉。意粉口感煙韌,味道香辣。好日豐盛日早餐 $118呢度嘅all day breakfast有炒滑蛋、煙肉、腸仔、大啡菇、沙律菜、茄汁豆、薯餅、巴拿馬火腿同埋菠菜多士,果然好豐盛!我覺得大啡菇好juicy好出色,但菠菜味嘅多士就真係唔多食得出有菠菜味🙈特濃芝士炙燒薯條伴蜜糖芥末醬 $69食完漢堡嗰個薯條有啲唔夠喉,於是再點多份炙燒薯條,芝士燒到少少燶,加上酸酸甜甜嘅蜜糖芥茉醬,非常惹味呀!伯爵味千層蛋糕 $38 (跟餐價)茶味香濃,唔算太甜,層數夠多夠薄!Latte (Hot) $29(跟餐價)好香咖啡味,海馬拉花仲好靚添😍抹茶Latte (Hot) $39 (跟餐價)抹茶味好濃郁,今次個拉花有啲抽象😂
酥炸軟殼蟹真•芒果莎莎醬漢堡 $148
沙律:用咗黑醋調味,酸甜開胃。
薯條:幼身薯條炸到金黃香口,而且份量都唔算少。
蒜香白酒辣味蜆意粉 $122
好日豐盛日早餐 $118
特濃芝士炙燒薯條伴蜜糖芥末醬 $69
伯爵味千層蛋糕 $38 (跟餐價)
茶味香濃,唔算太甜,層數夠多夠薄!
Latte (Hot) $29(跟餐價)
好香咖啡味,海馬拉花仲好靚添😍
抹茶Latte (Hot) $39 (跟餐價)
抹茶味好濃郁,今次個拉花有啲抽象😂