2018-02-20
天氣寒冷又唔想再打邊爐🤔🤔搞到都唔知食乜好,係朋友推薦下就試下呢間餐廳了🍴一入來見到呢個鍋覺得好特別呢🤩(在下沒試過在其他店見過⋯👉🏻👈🏻)用蒸的方式煮熟食物就唔怕咁熱氣啦但似終煮食需時,我地就叫在個前菜食~係口水雞~雞肉都幾滑~~唔太辣,口味濃,就算唔太食得辣的朋友都可以試下~不錯喔四寶丸!~呢個四寶丸不能睇小喔!(蝦丸、豬肉丸、魚丸同牛丸)大大粒!彈牙(由其係蝦丸)蝦丸好爽又彈牙豬肉丸感覺就好特別,味道調得好好食,唔會有陣豬的醒味~(超推!)蒜茸蒸勝瓜~~哇!估唔到咁大底@@!味道清甜,蒸得好夠「淋」有少許的蒜味~正!再來多個龍躉件蒸飯!呢個最正正係d飯!d飯簡值係精粹!粒粒的炒飯炒到金黃色!仲要有陣陣的荷葉香味!原來係底有一塊荷葉~yummy奶皇包超級流心!呢個又係值得一試!超多汁!包的外皮又唔厚!做甜品真係一流!諗番起都想食!其實仲有好多野想試~不過份份都大大碟🤤🤤差點食唔晒!忘了一說,呢到仲提供多種醬汁~自己鍾意點調就點調
其實仲有好多野想試~不過份份都大大碟🤤🤤差點食唔晒!
忘了一說,呢到仲提供多種醬汁~自己鍾意點調就點調