2025-02-18 0 瀏覽
個日天氣凍冰冰,同朋友兩人周圍搵,想食返個熱辣辣既飯,最後去左廚匯濃湯雞 墨魚餅外脆內軟,彈牙爽口!😍 墨魚味好香濃,加上香芹嘅清新,幾惹味!出色!跟住就到主角出場啦!🥁 我哋叫咗兩個鍋,分別係 花膠濃湯雞鍋同 魚湯濃三寶鍋,兩個鍋都係配米線🍜。花膠濃湯雞鍋湯底濃郁,充滿住雞嘅鮮甜味!🤤 花膠唔算厚身,但幾有口感! 雞肉都好嫩滑,唔會鞋口!👍🏻 配埋滑溜溜嘅米線,真係好滿足!魚湯濃三寶鍋湯底都濃郁,有魚鮮味! 三寶分別魚腐、魚片頭、潮州白魚蛋,全部幾有口感!😋 呢個鍋都好好食,不過我個人就比較鍾意花膠濃湯雞鍋多啲!😉總括嚟講,「廚匯濃湯雞」食物質素都唔錯!💯 湯底濃郁,配料豐富,價錢非常合理!特別推介冬天去食,暖立立!

墨魚餅

花膠濃湯雞鍋