2015-01-04
平時係IG POST 野食相POST得多,今次轉戰OPENRICE寫食評上個月天氣開始涼,同一班FOODIES食串燒暖暖胃點左幾款小食,醬煮牛舌尖($20)夠入味軟腍,燒栗米有牛油香,木魚茄子則稍為乾身。芝士年糕($28/份)次次去燒烤都必點,記得趁熱食,食完都有少少罪惡感呢 不過點都唔夠史上最邪惡既豬大腸($18/串),係HEAVY左D,但燒烤點可以無佢XD今晚最愛係燒鱔串($48/串),外層稍脆,肉質夠厚身,加上鰻魚汁,好夾好味,不過就貴左D仲有燒日本有機甜番薯($18/串),細細粒好可愛,味道比平時食開既番薯更為清甜,大愛!煙肉荔枝串($22/串),估唔到呢個組合都幾夾,減少油膩感,但煙肉可更脆身!單骨雞翼($18/串)同燒雞軟骨($32/2串)夠焦脆,餃子雞翼($11/串)也很足料,裡面釀了豬肉餡燒牛脷($28/串)也不錯吃黑胡椒燒牛粒串夠惹味,但同燒五花腩一樣比較韌口飲品方面點左韓國真露,點知原來成19%酒精濃度!一定要加荔枝同青檸梳打飲,如果唔係對我而言就太啃喇><呢間串燒店仲結合左樓上CAFÉ既元素,提供波子棋、鱷魚先生、大富翁、UNO啤牌等等既遊戲俾客人
上個月天氣開始涼,同一班FOODIES食串燒暖暖胃 點左幾款小食,醬煮牛舌尖($20)夠入味軟腍,燒栗米有牛油香,木魚茄子則稍為乾身。芝士年糕($28/份)次次去燒烤都必點,記得趁熱食,食完都有少少罪惡感呢 不過點都唔夠史上最邪惡既豬大腸($18/串),係HEAVY左D,但燒烤點可以無佢XD 今晚最愛係燒鱔串($48/串),外層稍脆,肉質夠厚身,加上鰻魚汁,好夾好味,不過就貴左D 仲有燒日本有機甜番薯($18/串),細細粒好可愛,味道比平時食開既番薯更為清甜,大愛! 煙肉荔枝串($22/串),估唔到呢個組合都幾夾,減少油膩感,但煙肉可更脆身! 單骨雞翼($18/串)同燒雞軟骨($32/2串)夠焦脆,餃子雞翼($11/串)也很足料,裡面釀了豬肉餡 燒牛脷($28/串)也不錯吃 黑胡椒燒牛粒串夠惹味,但同燒五花腩一樣比較韌口 飲品方面點左韓國真露,點知原來成19%酒精濃度!一定要加荔枝同青檸梳打飲,如果唔係對我而言就太啃喇><
呢間串燒店仲結合左樓上CAFÉ既元素,提供波子棋、鱷魚先生、大富翁、UNO啤牌等等既遊戲俾客人玩,可以滿足想搞中同大同聚同時又想食串燒既各位!