2019-04-29
係西環, 想搵個地方坐低傾傾個歐洲之旅。 緊係搵間歐洲風一點。 Winstons coffee岩晒心水。 地方小小, 座位不是好多, 我地都係門口等左一陣。 座位唔係太舒服, 但格調一流, 我地坐鋪尾位, 岩岩見到出面既公園景, privacy 感高, 同朋友自成一角。 雖然係bar 枱, 但有腰骨既人絕對唔係問題, cafe 裏唔會太嘈, 我地都傾得好舒暢。 叫左二杯cappuccino , 一份三文治。 呢款三文治出面比較少見, pesto avocado cheese sandwich. 係用sourdough ! 😍我的最愛。 pesto 份量就比較少, 可能成本較高, 但應該唔係用現成樽裝, 仲有夾住新鮮basil ,有啖啖新鮮basil 味。 avocado 醬份量都足但就被pesto 蓋過. cheese 都有4 片小小的, 但個人覺得都夠足料。 咖啡espresso 底味道比較普通, 迎合大部份人嘅口味,奶打得十分之滑,可惜整杯咖啡唔夠熱, 溫度係微溫偏涼,如果再熱啲杯咖啡一定再好飲D . 拉花好靚好鮮明! 🤣 同一個花紋,我朋友的明明冇事, 但我個杯就勁似器官, 🤣
叫左二杯cappuccino , 一份三文治。
咖啡espresso 底味道比較普通, 迎合大部份人嘅口味,奶打得十分之滑,可惜整杯咖啡唔夠熱, 溫度係微溫偏涼,如果再熱啲杯咖啡一定再好飲D . 拉花好靚好鮮明! 🤣 同一個花紋,我朋友的明明冇事, 但我個杯就勁似器官, 🤣 係咪有暗示, 🤣🤣🤣