今日收工之後,約咗好耐冇見嘅一個朋友食晚餐,由於大家都喺港島放工,所以我哋決定喺港島搵餐廳食飯,經過一番搜查,突然想食西班牙菜,喺Instagram search到呢一間餐廳,睇食評覺得好吸引,所以就決定嚟上環呢間Pica Pica食嘢。我地叫左西班牙著名飲品Sangria的紅酒款,仲可以選擇白酒款,不過我同朋友都比較喜歡重果味的飲品,所以揀咗紅酒款,入口芳香可口。至於菜式方面,我哋叫咗一個西班牙紅蝦Tapas還有一個八爪魚薯蓉,紅蝦十分爽口惹味,而八爪魚則和大部份的食評所言一樣,有少少淋身,但我覺得無礙,不過依然十分可口。餐廳最貼心的是會為慶祝生日的顧客提供即影即有服務加一張十分可愛的手畫生日卡,令人十分窩心。

2022-10-12
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • Ajillo prawns
  • Octopus Galician style on potato “al caliu”
  • Pica Pica paella surf & turf