2016-06-30 4235 瀏覽
突然收工黎紅雨,仲要去上海街 marketing 呢 ﹗急急做完野順路去 Breaks 飲返幾杯 happy hour 舒緩一下先。您地開門未呀?我濕晒喇!紅雨行街,我對毛毛 boot 呀,濕到滴晒水呢!Bar tender 妹妹終於返到喇,友善地先讓我地入內休息,唔洗企係門口橫風橫雨呢。居然有客都想入黎,但因為還未預備好,唯有惋拒啦,阿叔您點同我地比呀?VIP 黎架,呵呵呵。鞋同襪都滴晒水,真係要除低吹吹風先。頭 round guinness,好勁渴大啖灌,爽呀 ﹗朋友仔免為其難做我對手打 pool,全部得我地兩個,辛苦晒喇。炸餃子,堅係 deep fried 喎,炸得好深。金黃香脆而肉汁微滲,炸狗屎浸係喼汁打滾再入口,酸酸甜甜香口醒胃。其實 Breaks 係無廚房架,份 menu 都係附近間泰菜餐館,依個情況似層相識,大埔沙士亞、Soho?炸墨魚咀,沾上大量喼汁可去油膩,外脆內嫩又嚥嚥韌韌,墨魚味濃,好味道。次次都無,仲唔比我食到您,可能我今日真係好早。炸野唔係配喼汁就泰式雞醬,好悶。生菜包,會唔會太多蔥呢?Breaks 只有豬肉提供,無雞肉揀。食落無咩香菜香料,求其偷工減料,味道

生菜包,會唔會太多蔥呢?Breaks 只有豬肉提供,無雞肉揀。食落無咩香菜香料,求其偷工減料,味道單調陰沉麻麻地,用鮮嫩生菜捲上都唔難食,最起碼夠酸帶點豬肉香易入口。

泰式豬頸肉,暖暖地有烤豬肉香,肉質非常有咬口,乾硬了點,味道還可以。泰式魷魚鬚,魷魚鬚好爽好彈而咸香,滿意。

泰式鳳爪,室溫唔係凍呢,要有冰涼感覺先好食。不酸不辣而偏甜,鳳爪爽爽不過不失。齋鮑片,有得選擇我真係唔會 order 呢,但朋友仔好有興趣。乾鞋嚥韌,沾上 wasabi 豉油還入得口。

滷水鴨舌,層滷水顏色黎架戶?淡如清水都無味既,不過肉質滑彈既。烤魷魚,朋友們覺得幾好,像薯片一咬碎晒。但我覺得太燶,無嚥韌無咬口,彷似無肉只得層皮。

guinness
guinness