2023-08-22 17 瀏覽
曜地址: 銅鑼灣登龍街28號永光中心16樓想食Omakase😛,今日朋友就帶咗我去間隱世小店食佢個季節限定廚師發辦15品🇯🇵$680前菜:花膠雞湯果凍(柚子酸汁)🐔果凍入口即溶,啖啖都食得出濃郁雞湯加上花膠碎,再配上果凍側邊啲柚子酸汁,鹹鹹酸酸,真係超有層次🥰,正。燒物:姬路和牛(牛三角腹肉)🐮姬路放養和牛😍唔掛得食落入口即溶 仲有牛味😋,好食到飛起,正😎。刺身五點🍣刺身件件賣相都非常唔錯,夠新鮮😍。當然我最愛係大大塊拖羅脂肪分佈到好似雪花,真係入口即溶😗,啖啖都食到有魚油甘香,真係肥美到爆呀😛,正。湯物:鯛魚湯 🐠魚湯十分清甜而且又唔會太油膩😏,啖啖魚湯味係口腔揮之不去🔥,超開胃,正。蟹黃荼碗蒸🫕茶碗蒸睇落簡單,但食落好有驚喜🤣。面頭大閘蟹嘅蟹黃加上滑捋捋嘅蒸蛋和有機新鮮栗子蓉🌰,啖啖都好清新,好Match🥰,正。壽司五點🍣其實款款壽司都好食🤩,個人特別推介係池魚; 池魚肉質鮮嫩魚味濃郁,加上師傅係面頭加咗啲蔥條😍,真係幾吸精幾岩打卡。銀鱈魚真係入口即溶😗,啖啖都食到有魚油甘香,真係肥美到爆呀😛正。甜品:豆腐雪糕+黑芝麻雪糕 🍈一個凍冰冰豆腐和黑芝麻超重㗎🤪,超岩食完多款壽司後消滯,

地址: 銅鑼灣登龍街28號永光中心16樓

前菜:花膠雞湯果凍(柚子酸汁)🐔

燒物:姬路和牛(牛三角腹肉)🐮

刺身五點🍣

湯物:鯛魚湯 🐠

蟹黃荼碗蒸🫕

壽司五點🍣

甜品:豆腐雪糕+黑芝麻雪糕 🍈
一個凍冰冰豆腐和黑芝麻超重㗎🤪,超岩食完多款壽司後消滯,正。