2020-12-09
早前同男友去左呢間泰國流水蝦燒烤放題,有正宗曼谷流水蝦、海鮮、燒蠔、5款頂級牛肉,全部任食2小時,成人每位 $298-388,每人仲送A5宮崎和牛一客。環境舒適,裝潢有泰國風情,店員服務親切有禮,講解夾蝦、燒蝦過程,而且會介紹食物,送食物及收碟也很勤快,好乾淨衛生。流水蝦真係好生猛,游來游去,要夾到新鮮生蝦,真係要眼明手快,夾起生蝦放入冰筒,令蝦急凍唔會彈出來,等左一陣d蝦唔郁,就可以剪去蝦腳同鉗位,之後燒熟就食得。我們都燒左好多round,玩得盡興。有好多超大隻蝦,蝦肉十分爽口彈牙,而且蝦味濃郁,唔使調味都已經好味,好新鮮,夾蝦的過程亦很好玩,真係好玩好食好滿足。A5宮崎和牛係每人一客,特別油潤有牛脂香,牛味也較重。5款頂級牛肉係任食,脂肪分佈平均,肉質嫩腍,其中厚切牛粒,更是多肉汁。另外,仲有多款海鮮可以任燒,有燒蠔、帶子、青口、蜆、螺。燒蠔真係超好食,蠔肉脹卜卜,肉質幼嫩蠔汁鮮甜。帶子都幾大隻,好快燒熟,口感嫩滑充滿彈性。蜆肉有海水味,非常爽口且無沙。仲有其他配料及食物可以燒烤,個人推介多款口味的雞翼,泰式香料雞翼好入味,有泰國香料的獨特香味,咖哩雞翼好惹味,仲有大大隻連骨豬仔脾
流水蝦真係好生猛,游來游去,要夾到新鮮生蝦,真係要眼明手快,夾起生蝦放入冰筒,令蝦急凍唔會彈出來,等左一陣d蝦唔郁,就可以剪去蝦腳同鉗位,之後燒熟就食得。我們都燒左好多round,玩得盡興。 有好多超大隻蝦,蝦肉十分爽口彈牙,而且蝦味濃郁,唔使調味都已經好味,好新鮮,夾蝦的過程亦很好玩,真係好玩好食好滿足。 A5宮崎和牛係每人一客,特別油潤有牛脂香,牛味也較重。5款頂級牛肉係任食,脂肪分佈平均,肉質嫩腍,其中厚切牛粒,更是多肉汁。
仲有其他配料及食物可以燒烤,個人推介多款口味的雞翼,泰式香料雞翼好入味,有泰國香料的獨特香味,咖哩雞翼好惹味,仲有大大隻連骨豬仔脾,好香口好有肉感。
燒緊野食個時,仲可以出去拎熟食醫肚,炒蜆超大隻,醬汁好香好濃,咖哩魚蛋、炒雜菜、西炒飯、燒賣、熱狗腸仔、泰式炸物......真係多到樣樣都想食,連自助即製船麵都有。
食到熱熱地,仲可以食下冷凍解膩又爽快的沙律,青木瓜沙律好清新爽口,無骨鳳爪都好入味,感覺爽彈好有膠質。飲品櫃很大,選擇很多,個人喜歡迎合泰國的芒果汁及菠蘿汁,因為有果肉粒粒增加咬口。
最後 甜品有好多口味的雪糕球,同埋泰式甜品,有椰汁糕、芒果布丁、jelly、西瓜......我就食左幾款口味的雪糕,椰子味好香好清甜,荔枝果味濃唔會好膩。