2020-11-05
\\ 🥯 一 個 包 = 一 份 下 午 茶 餐 ?\幾個月前好多foodie都介紹過呢間以無添加作賣點嘅麵包店,一直想試佢哋最出名嘅手工製牛角包🥐,可惜次次去都撞唔正出爐時間,連牛角包蹤影都未曾見過,今次,終於~比我遇上了😍·經典牛角 $24推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆初初見到一個原味嘅牛角包賣到成$24,呢個價錢去快餐店食到個TEA啦😥,了解咗佢哋嘅做法,品嚐過一口,就會發現,可以偶爾獎勵吓自己🥐🤭;品穀以低溫發酵製作,令烤烘出來嘅麵包質感更柔軟細膩,而🥐足足有成25層,切開見到入面組織得好靚,翻熱後牛油香氣撲鼻,外層酥脆,內裡軟棉。·榛子樂園 $29推薦指數:★ ★ ☆ ☆ ☆翻熱後麵包外層有少少硬,切開見到包住滿滿嘅nuts,可惜味道唔夠濃,只係略略食到榛子嘅味道,因為冇咩味所以唔會好甜🙃。··📍 品穀 (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場地下G18號舖🚇荃灣西黨鐵站A2出口,步行約1分鐘🚶🏻♀️.✦其他分店✦📍品穀 (佐敦)佐敦白加士街61號地舗📍Concept 品穀 (灣仔)灣仔太和街10-20號福和大廈地下B舖
\ 🥯 一 個 包 = 一 份 下 午 茶 餐 ?
\
經典牛角 $24
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
榛子樂園 $29
推薦指數:★ ★ ☆ ☆ ☆
📍 品穀 (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場地下G18號舖
🚇荃灣西黨鐵站A2出口,步行約1分鐘🚶🏻♀️
✦其他分店✦
📍品穀 (佐敦)
佐敦白加士街61號地舗
📍Concept 品穀 (灣仔)
灣仔太和街10-20號福和大廈地下B舖