2023-11-08
喺社交媒體網站見到有唔錯嘅評價,咁啱經過就入去試下。已經食飽飯,所以入去前都有睇店外menu,冇提及最低消費,店員帶入座時亦冇提及,以為冇限低消。叫了一個豆腐花牛牛,諗住有豆腐花,有配料,有雪糕,兩個人分啱啱好。落單後,另一位店員先同我地講低消每人一份餐點。之後先發現點餐qrcode 下面有寫,但網頁點餐又寫低消每人$30,詢問後店員稱低消每人一份餐點為準,只好再叫一份甜品。如果早d知道就可以叫一份豆腐花一份雪糕,分開嗌,平d亦唔洗食咁多,不用浪費。食物質素方面,芋圓不好吃,完全不煙韌,亦比較硬。另外黑糯米糖水亦沒有什麼味道。食品質素很一般,味道不吸引下次消費。份量確實不少,由於被迫點了兩碗,最後亦食唔晒,配料方面很足料。牛奶雪糕確實好吃,其他配料不過不失,沒有什麼特別。而結帳時,店員有為早前同事沒有提醒我地最低消費而道歉,亦主動問我哋有冇學生優惠,及送了九折優惠券。