2016-04-05
2017 瀏覽
打完2小時羽毛球, 來食雞煲, 仲無限添食, 最佳增肥不二之選, 想增肥者必試, 不成功, 請你食雞煲。******************************林洪記位於寶安道街市樓上的熟食檔, 聲稱用新鮮雞, 心諗…堅唔堅呀?$88 任食用新鮮雞?? 極賠本, 其實 $88用乜雞也沒所謂, 反正也要晚飯.街市格局雞件都幾靚仔, 不是肥皮肉厚類, 附送配料有魚蛋、雞紅、蟹柳、魚片和雞腸, 魚片好食, 爽口彈牙仲有魚味, 一啲都唔 hea我地一行7人, 伙計話可以叫3個鍋, 我地叫了醉雞、胡椒酸菜猪肚及雞粥, 以我所知, 佢地仲有清湯及麻辣可選.雞粥粥底很不錯, 少許棉, 又唔鹹, 加鮮雞件落去煲幾分鐘, 雞粥清香又有雞味,7條友食了2鍋雞比冰鮮更有雞味, 雞件煲久了也不嚡口, 仲幾嫩滑, 雞肉比冰鮮/雪藏有嚼口, 肉質不是腍腍梅梅那種, 雖然我不敢肯定是否新鮮雞, 但可肯定咁講, 用 $88任食是超級超值的胡椒猪肚鍋 - 胡椒味特出, 鍋底鹹度適中, 再淡些更好, 猪肚好味…..可惜不設追加酸菜猪肚.醉雞鍋落重藥, 藥材味越滾越香濃, 個人非常喜愛 最愛還是這裡的湯底、粥底絕對不是
$88 任食用新鮮雞?? 極賠本, 其實 $88用乜雞也沒所謂, 反正也要晚飯. 街市格局 雞件都幾靚仔, 不是肥皮肉厚類, 附送配料有魚蛋、雞紅、蟹柳、魚片和雞腸, 魚片好食, 爽口彈牙仲有魚味, 一啲都唔 hea 我地一行7人, 伙計話可以叫3個鍋, 我地叫了醉雞、胡椒酸菜猪肚及雞粥, 以我所知, 佢地仲有清湯及麻辣可選. 雞粥粥底很不錯, 少許棉, 又唔鹹, 加鮮雞件落去煲幾分鐘, 雞粥清香又有雞味,
7條友食了2鍋