2022-12-17 61 瀏覽
呢日小編收工後,約左好閨蜜們去油麻地試下呢間餐廳😚餐廳環境唔錯👍,位置寬敞🛋,我地臨窗而坐,望著窗外車水馬龍🛎,心情大好💕我地每人都叫左一份set dinner🤭,估唔到食物質素都好唔錯🥰🔥炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖肉汁 1️⃣9️⃣8️⃣當時揀呢個餐嘅時候仲擔心蜜糖搭配牛肋排會唔會好奇怪🤭,會唔會增加左🥩嘅油膩感😆。點知上菜後先知道原來自己唸多左😄蜜糖嘅甜味恰到好處地中和左牛肉嘅油脂感。炭烤味不重,吃起來反而覺得口感幾fresh,牛肋排並唔厚身,所以肉質唔會覺得柴🥰,但有個小缺點就係,都幾多筋,所以對於🦷牙口無咁好嘅人,呢款菜未必啱你喔🤭🤭推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️🐷西班牙伊比利黑毛豬柳保雲蘇拼北海道元貝2️⃣2️⃣8️⃣呢款菜喺小編心目中係今晚最佳🤭,黑毛豬嘅肉質好juice😍,雖然豬肉好厚身,但一啲柴嘅感覺都🈚️🥰💕再搭配保雲蘇增加左食物嘅層次感,食再多都唔覺得膩,越食到最後越覺得好味😍推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥩香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝2️⃣4️⃣8️⃣鵝肝嘅油脂味唔夠香,口感唔夠綿密🤔,應該會有人鍾意呢種唔heavy 嘅感覺🤭,但小編就麻麻地鵝肝🫣。咬落塊🥩牛肉味好突出。而且感覺比一般嘅肉眼排牛嘅味道稍強烈🤭,肉質唔柴係佢

🔥炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖肉汁 1️⃣9️⃣8️⃣

🐷西班牙伊比利黑毛豬柳保雲蘇拼北海道元貝2️⃣2️⃣8️⃣

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥩香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝2️⃣4️⃣8️⃣
鵝肝嘅油脂味唔夠香,口感唔夠綿密🤔,應該會有人鍾意呢種唔heavy 嘅感覺🤭,但小編就麻麻地鵝肝🫣。咬落塊🥩牛肉味好突出。而且感覺比一般嘅肉眼排牛嘅味道稍強烈🤭,肉質唔柴係佢哋嘅基本,鍾意牛肉味重嘅朋友就唔好錯過喇🥰

🧀脆炸流心低卡芝士吉列美國大雞脾1️⃣8️⃣8️⃣
呢款🍗就好啱又怕肥又想食嘅小仙女🤭,採用低卡芝士融合左雞脾肉質嘅鮮嫩👍,豐富返口感,唔會覺得單調但又啱啱好。淡淡的芝士味唔會搶左重點,大有錦上添花嘅感覺🌸

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️

呢次聚餐一聚就係3個鐘,坐到人地差唔多收工😄😄大家一齊傾生活工作遇到嘅事😄,無論開心或唔開心,拎出黎講都已經變得唔重要了,最緊要嘅係當下大家吃🉐️開心,傾🉐️開心嘅美好心情💕👍。我唸今晚就係活在當下呢4個字最好的詮釋吧🌹
(對了,佢地嘅餐包同南瓜湯都好優秀😍😍🥳)