2021-03-07
尚膳養顏滋補鍋地址:旺角彌敦道607號新興大廈一樓106至112號舖 琴日同朋友 去旺角食邊爐,最近想打邊爐但係又想打的健康啲,之前上網見到有人推薦呢間,感覺上都幾推廣健康飲食,所以就帶埋朋友嚟食呢間!滋補椰子雞鍋(半隻)🥥我以前一直都好少食椰子雞湯,但係喺朋友嘅推薦之下,決定今次試吓。其實呢度嘅椰子湯飲落去甜甜地,大概係雞嘅鮮甜味,作為湯底唔濃唔淡,完全係揀啱咗湯底!而且呢度嘅雞肉質鮮嫩,感覺好新鮮,整個湯底抵晒!日本A5三角和牛腩🥩首先睇落去肉脂分布均勻!一擺落口入口即溶,肉質細軟,好似唔使用力咬都吞到落去咁,完全係對得起呢個價!手打蝦丸+三色滑拼🦐呢度既蝦丸唔單止彈口,更有仲有少少蝦肉,完全感受到滿滿嘅誠意! 而三色滑拼有墨魚丶鯪魚同蝦,都食到少少嘅魚肉,鯪魚滑仲有芫荽添,而且份量好多,真係好抵嗌寬粉條🍜寬粉條嘅份量好多,有成兜咁多,實在係好抵食,側邊仲有一個小筲箕,將啲麵擺落去,隔幾秒撈返上嚟,有啲煙韌,越食越好食!去到最尾買單嗰時仲有水果餸,呢度嘅服務都好周全同細心,真係又抵又好食
地址:旺角彌敦道607號新興大廈一樓106至112號舖
滋補椰子雞鍋(半隻)🥥