2021-09-09
係呢頭住左咁多年都一路冇食過呢間沖繩料理,今日趁放假就趁機試下去既時候係大概1300所以未算係好lunch period所以店入面都唔full,大概都係半滿咁。入到去侍應會比qr code手機自己落單,然後落完單會比番張單+甜品飛你,到左想食甜品再交飛就可以換到甜品首先上左杯黑糖檸檬茶,其實飲落唔算好飲得出黑糖味,只係黑糖應該比普通糖漿冇咁甜,落曬頂多似出面飲既少甜咁然後呢碗係特濃番茄烏冬,仲寫明係少辣既,我平時去譚仔食十小都覺得辣既,呢碗我就完全feel唔到辣味。加埋其實蕃茄味都唔算濃,話似特濃既就只有糖既質感。另外就係個presentation麻麻地?呢碗我一上檯就影架啦不過都好似我食到一半先影咁😂😂同埋都ok多烏冬痴係碗底。不過味道黎講都算唔錯,可能只係我expectation太高😂😂😂然後就到呢個大阪燒炸豬扒,豬扒偏瘦但係唔會話好硬食紙皮咁,味道偏濃不過都ok好食,唯一差d就係佢切豬扒冇切到底所以係要自己搵筷子扯開佢😂最後就到呢個波提圈?炸冬甩波波咁既野😂我都係食唔出黑糖味但係佢個質感好好,不過可能黑糖係得下面d醬都唔定🤣外脆內軟仲有少少煙韌,上檯重要熱辣辣更加好食🥰上面球雪糕
最後就到呢個波提圈?炸冬甩波波咁既野😂我都係食唔出黑糖味但係佢個質感好好,不過可能黑糖係得下面d醬都唔定🤣外脆內軟仲有少少煙韌,上檯重要熱辣辣更加好食🥰上面球雪糕就有d襯唔起呢舊好食既甜品,普通雲呢拿味不過入面好多冰渣⋯
總括而言,呢餐加埋10%收$101,我就覺得都算ok既?話曬又有野飲又有甜品不過係個熱食既qua真係差少少⋯如果係冇左個+1既話可能會覺得抵d,成餐呢個qua收過100唔會係我得閒就會想去食既選擇😂😂再加上dpark嗰間個裝修比較上似快餐店咁半open area既,就更加好似差咁d野唔需要咁貴咁囉