新店剛開到新都會廣場,大家都會瘋到去排隊試吓!所以今日我專成响brunch 既時間,正是餐廳剛剛開門就去,希望無其他人甘早去排隊。結果真係順利地直入有位坐🤣餐廳原來無幾多張枱,唔怪得外面擠滿客人排隊,地方太細啦!餐牌嘅選擇其實都好少,只有三款天婦羅🍤丼給客人選擇,其他的都是追加同樣的食物及飲品。天丼有三款,天丼,上天丼及江戸前天丼,價錢亦都分三個不同等級。但都有基本既配搭,有海老,魷魚,帆立貝,海苔,莢豌豆及温泉蛋 🥚。另外附有麵豉湯,同埋少許醃漬蔬菜。稍後同大家講下佢嘅温泉蛋有乜特別😬江戸前天丼係三款套餐𥚃最貴的一款,皆因裏面包括左一個靈魂組合就係星鰻(穴子),不算太肥美,所以食起來沒有太膩的感覺。我本以為全枱都係天婦羅,全是炸物就好難入口,但係可能炸得夠鬆脆,沒有咬入口成口油的感覺,所以又出奇地容易接受☺️反而飯𥚃頭的特別醬汁,唔太肯定是否加了麻油或什麼,還是未有隔妥天婦羅的油分便盛上面,我覺得碗飯仲比較多油🙁另外介紹一下溫泉蛋,同出邊溫泉蛋有所不同,蛋黃嘅外面係由半煎炸嘅蛋白包住。食用教學係用流心蛋汁沾天婦羅,不過⋯seriously無驚喜🤣🤣天丼內都有基本配搭,另外加有舞茸。如果

餐廳原來無幾多張枱,唔怪得外面擠滿客人排隊,地方太細啦!

戶江前天丼

上天丼

天丼內都有基本配搭,另外加有舞茸。如果喜歡多啲蔬菜,就可以選擇呢個套餐。
天丼

戶江前天丼