2018-05-05
我係由細食UCC食到大嘅,由崇光百貨開始,去到食唔同嘅連鎖店,呢間日式嘅連鎖西餐廳係我心目中嘅地位係唔會改變。海鮮湯意粉番茄味 - 成件事最美妙嘅地方就係佢個湯,而佢個湯有齊海鮮同埋蕃茄嘅鮮甜同埋濃郁,海鮮點都唔會係啲乜嘢新鮮貨色,但係口味同埋份量絕對冇額人,仲有好抵讚嘅係佢嘅意粉真係煮得啱啱好,入口煙煙銀銀,加埋呢個番茄海鮮湯食真係越食越開胃。沙律吧任食 - 呢個亦都係我由細到大都鍾意黎嘅原因,沙律吧好多人都鍾意,以我最鍾意嘅就係佢哋嘅薯仔沙律,吞拿魚碎,同埋粟米粒,當然仲有阿仔鍾意嘅啫喱糖,坦白講,雖然只係可以攞一次,但係淨係攞薯仔沙律,都已經夠食飽你!仲有呀佢哋杯咖啡真係好好飲,如果對咖啡有特別要求仲可以揀佢哋餐牌上面嘅唔同選擇,我自己就會通常要番佢哋跟餐嘅選擇,已經好香濃!咁多年來都冇乜特別加價,分量同質素都相當穩定,所以呢度都係我嘅長期飯堂!