2018-07-14 466 瀏覽
餐廳係食燒味為主,而我每次黎都係因為買斬料加餸。佢嘅燒鵝雖然有啲貴,但係真係好有水準整隻燒鵝都燒得帶煙燻木味,肉質細嫩但係今日黎試嘅並唔係佢嘅燒味,而係佢嘅常餐。依度既常餐10點後先有供應,而今日時間尚早所以就來試一試佢。常餐有叉燒湯意粉,炒滑蛋及多士。先來試試炒滑蛋,蛋好香滑,不過師傅應該落得比較多油所以有少少油膩感。多士烘得均勻脆身,口感唔錯。哩個叉燒湯意粉就唔講得笑,叉燒皮帶光澤,雖然話係燒味餐廳叉燒理應好食,但食落去依然係覺得驚喜非常,或者其他茶餐廳用嘅叉燒實在普通,所以顯得這個叉燒湯意粉簡直係極品,啲湯底亦都能夠試到有淡淡的魚味。作為一個茶餐,奶茶都係一個不可或缺的,呢度嘅奶茶都做得唔錯,頗有茶味,當然同一啲奶茶出名的茶餐廳上有少許距離,不過整體都係好好味

常餐

2018-07-08