2017-10-15 150 瀏覽
約佐幾個fd去銅鑼灣食飯,朋友帶佐我地去呢間JK Kitchen。裝修ok, 環境唔錯。我地試佐個廚師推介既菠蘿豬頸肉炒飯,好味,炒得夠乾身,一粒一粒飯分開,配料十足,塊豬頸肉仲好香口,有少少脆,唔錯!另外,仲叫佐老闆娘抄米粉,相比豬頸肉炒飯略為遜色,配料切得太大,夾到配料都未夾到米粉,鹹佐少少咁la, 同埋份量比較適合女士。我地仲叫佐個米紙卷同春卷。本來係想食雞翼ga, 但望一望個價錢就打消念頭,4隻雞中翼收八十幾蚊,我諗食完會識飛。除佐沙冰,其他野飲半價。飲品係最差既一樣野。我地叫佐珍珠奶茶,仙草奶茶,香芋奶茶同一杯熱飲。三杯奶茶都唔同味,一杯好甜,一杯無味,一杯比較正常但佢d珍珠係霉霉地既,講真,街邊貢茶做得比佢更好。仲有,不得不提,杯仙草奶茶既仙草係帶有酸味, 食完成餐飯我就胃痛,可能我接受唔到帶有酸味既仙草,應該短時間內唔會再去呢間餐廳。
菠蘿豬頸肉炒飯

2017-10-11