2020-10-14 457 瀏覽
自從東薈城2期開左,就進駐不少食店,呢間台灣過江龍當然要試一試啦!蒲燒鯛魚便當$82朋友叫的,試左一舊鯛魚,燒汁味濃,用黎送飯應該都唔錯,便當餐配菜好多,重有一碗細貢丸湯,食完真係超級飽。而我因為唔想食太飽,所以冇叫便當,就叫左個細魯肉飯同一份鹽酥雞翼,咁樣加埋就比鹽酥雞翼便當平少少,係冇左配菜同碗湯,我覺得女仔食,份量就啱啱好。鹽酥雞翼$38個人覺得炸粉有點厚,鹽酥味亦唔係太出,有少少失望!細魯肉飯$28魯肉份量啱啱好夠送飯,滷汁味都適中,唔會過鹹,好味!胚芽奶茶(熱、微糖)$32叫左微糖,茶香味濃,而且夠滑,胚芬味唔會搶左奶茶味,成杯野夾得恰到好處!如果飲開佢嘅奶茶想轉下口味,都可以試下呢個!香醇奶茶(少冰、微糖)$30整體黎講,靠珍珠奶茶起家嘅春水堂,都係奶茶最好飲,食物就不過不失,唔會話好有驚喜(只限此分店)

蒲燒鯛魚便當$82

鹽酥雞翼$38

個人覺得炸粉有點厚,鹽酥味亦唔係太出,有少少失望!

細魯肉飯$28
魯肉份量啱啱好夠送飯,滷汁味都適中,唔會過鹹,好味!

胚芽奶茶(熱、微糖)$32

香醇奶茶(少冰、微糖)$30