2023-02-13
今日要去威爾斯陪兩老覆診,試過一次太趕無食lunch點知一直等到5點先走得,中間想去買野食又怕miss咗叫名,最尾餓到肚都扁埋。🥲🥲🥲經歷過一次,穩陣起見,今次點都食咗個full lunch先去。Lunch hour勁多學生,度度都坐滿人,好彩第一城都算多食店。由於時間緊迫,決定搵間近84m巴士站附近嘅食店,呢間Italian tomato應該係最近,可以預啱時間一出門口就上車。Location一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Lunch 嘅價錢都算可以接受,又包餐湯,又包野飲,最重要係咁啱有檯唔洗等🤩🤩🤩上菜非常有效率,呢頭落完單,個頭即刻送上餐湯同咖啡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻啱晒趕時間嘅一族。餐湯有得揀😍😍😍雜菜湯或忌廉蘑菇湯。個湯好工整,有少少herb喺面,湯入邊有幾片蘑菇,好一貫熟悉嘅白湯味道😝Set lunch 已包凍熱飲。叫咗凍咖啡😍😍😍糖水同奶另外分開上,比客人可以隨自己喜好調較口味。非常貼心。黑松露忌廉汁帆立貝意式燴飯$65賣相可以👍🏻有碎蘑菇粒,少量三色椒。黑松露同白汁嘅味道都啱啱好。感覺好平穩。用嘅帆立貝都比較細粒,不過數量就大約有4/5粒左右。如果想食啖啖肉大大粒嘅話就會有啲失望。不過
餐湯有得揀😍😍😍雜菜湯或忌廉蘑菇湯。
黑松露忌廉汁帆立貝意式燴飯$65
用嘅帆立貝都比較細粒,不過數量就大約有4/5粒左右。如果想食啖啖肉大大粒嘅話就會有啲失望。不過呢個價錢都預咗大概係咁嘅。
今餐加埋一承惠$71.5。坐得舒服,食物有保證,上菜有效率,位置方便,係最安全嘅選擇。
睇住九巴apps預到啱啱好,比完錢,出到去就已經即刻上車👍🏻👍🏻👍🏻今次呢餐頂到六點應該都無問題喇,very good😆😆