2019-06-20 299 瀏覽
雖然唔係成日食新疆菜,但係呢一間嘅手工拌麵係我暫時食過最好食嘅! 所以一定要寫食評,大力推介,等多啲人都認識同埋欣賞呢間餐廳嘅招牌菜!首先一入去間餐廳,老闆娘已經好熱情咁招待,我見menu裏邊有四川菜,新疆菜,廣東菜等唔同選擇,佢就推介咗幾款... 但係因為本身唔太食羊,所以就試下佢嘅手工拌麵,另外仲叫咗個重慶雞煲同埋士多啤梨骨...老實講menu本身幅相嘅新疆手工拌麵睇落唔太吸引,但係到咗一上菜,份量好大,而且上面好多牛肉,非常足料!一食落去嘅時候好有驚喜,因為老闆娘話個麵係即叫即拉,面質非常彈牙,個味有少少辣,牛肉好淋,好香, 越食越開胃,大力推薦大家點呢一個菜!至於雞煲亦都非常足料,個味好香,配白飯食就一流!雞肉夠實而唔鞋口... 至於士多啤梨骨就屬於中上,冇話太大驚喜,不過都算係色香味俱全,一上枱嘅時候就已經聞到 士多啤梨嘅香味!雖然天山小館嘅價錢唔算話好平,每碟都大概一百蚊左右,但係佢嘅份量好足料,好適合幾個人嗌餸食飯!另外值得一提嘅係佢地請咗聽障人士做侍應,所以下次會再嚟試下其他菜式,亦都支持下呢一間餐廳,非常之有心!

2019-06-20
  • 新疆手工拌麵