2016-09-08
之前女同事CY約我o係26-8-2016(Fri)唔帶飯出街食,我提議o黎河畔花園,因為都有好多o野食,又想食pizza又想食魚生,但大肚婆唔食得生冷o野,最後都係揀o左呢間茶餐廳.我o地都算早到,但都已經有人龍,等o左一陣有二人枱喇.我要$48.00o既黑椒汁雜扒配薯菜,要忌廉湯同飲熱檸水.CY要$58.00o既肉醬意粉,要羅宋湯同加$9.00飲紅豆冰.冇耐,兩個餐湯同蒜蓉多士到o黎,蒜蓉多士外面脆,但中間有點韌,味道係夠o既.而忌廉湯呢?敝,冇乜點細味,應該都ok o既.然後兩杯o野飲到o黎,熱檸水冇問題;紅豆冰唔係大杯,不過食咁豐富o既set lunch, 都已經夠啦.之後CY o既肉醬意粉到o黎,原來有一隻窩蛋,佢同我都唔食得o既,我冇問佢好唔好食,佢亦冇講任何o野.而我o既黑椒汁雜扒配薯菜要等多陣至到,薯條被灑o左啲橙色o既粉,雜扒有豬扒,雞扒同唔德國腸.雖然有黑椒汁,但豬扒仍食到佢少少o既肉腥味,雞扒同德國腸都冇乜問題,好彩黑椒汁唔算辣,我係入到口.薯條好熱,但質素有啲參差,有啲係成條都硬,有啲叫做正常.面上橙色o既粉我覺得係七味粉,係辣,但又冇佢咁辣.不過我覺得唔應該主動
我o地都算早到,但都已經有人龍,等o左一陣有二人枱喇.
冇耐,兩個餐湯同蒜蓉多士到o黎, 蒜蓉多士外面脆,但中間有點韌,味道係夠o既.
而忌廉湯呢?敝,冇乜點細味,應該都ok o既.
然後兩杯o野飲到o黎,熱檸水冇問題;紅豆冰唔係大杯,
不過食咁豐富o既set lunch, 都已經夠啦.
之後CY o既肉醬意粉到o黎, 原來有一隻窩蛋,佢同我都唔食得o既,我冇問佢好唔好食,佢亦冇講任何o野.
而我o既黑椒汁雜扒配薯菜要等多陣至到, 薯條被灑o左啲橙色o既粉,雜扒有豬扒,雞扒同唔德國腸. 雖然有黑椒汁,但豬扒仍食到佢少少o既肉腥味,雞扒同德國腸都冇乜問題,好彩黑椒汁唔算辣,我係入到口.薯條好熱,但質素有啲參差,有啲係成條都硬,有啲叫做正常.面上橙色o既粉我覺得係七味粉,係辣,但又冇佢咁辣.不過我覺得唔應該主動加呢啲粉.
味道係2.81分
服務:
我o地排隊等位時,大肚婆行去睇定menu,有個男侍應行出o黎問佢係咪等位?排頭位o既我搶答係,佢係同我一齊.(其實唔知做咩個男侍應咁問)之後佢問大肚婆使唔使入去坐住等?我同事答唔使.
原來佢o地見出面熱,出於關心驚我同事有事.好好啊.
價錢:
埋單收$116.00,冇加一,但都收多o左o既?
抵食係2.5分