2022-12-07 2615 瀏覽
今日喺中環附近見完客👛👜,然後約咗朋友食飯,lunch決定來呢間妖怪試下。我地本身系好鐘意去日本玩嘅,🛫但系因為而家冇得去,就唯有嚟試下呢間日本野滿足下。我地評分最高的是山幸三色丼💯,師傅已經落左醬汁提鮮,於是我地乜都唔駛點直接食就得,已經非常好食,肉質彈牙,爽口鮮甜入口即溶,好食而且同個汁好夾。完真的是大滿足!飯粒都好唔錯,加入岩鹽,微量青檸汁,🍋超級鮮味。 三色意指赤身,中toro,大toro,我個人會suggest大家由赤身開始食起,赤身比較少油脂,係食個魚清淡既香味,口感較實在,鮮!大toro建議最後食,因為佢油脂味係最香最香,入口即溶,齒頰留香,而家諗返起都好想再食多兩塊,真係好正!呢間餐廳仲周圍都佈滿鬼太郎既漫畫,有一種神秘既感覺,😝系入面食野特別有feel.