2007-07-24
我男朋友最愛呢間Tony Roma's~我地平均一個月都去兩三次的~~~我覺得呢間各方面都做得好好~~環境幾舒服,卡位幾闊幾寬敞,坐得好舒服~5點幾坐到夜晚0個陣時,燈光仲會慢慢調暗的~feel都幾好! 最特別係我地每次去呢間Tony Roma's,佢地播0既歌都唔會轉,怕悶0既朋友就可能唔係幾鍾意,但我同我男朋友兩個都好專一的,每次去都聽住第一次聽0既歌,可以重拾返初初的感覺~食物方面真係好好!!我地必定會叫Ceasar Salad,呢間0既菜真係好新鮮,好似剛剛種出0來洗乾淨整出0來咁~好fresh!我男朋友次次都食到停唔到口~~連我以前唔鍾意食0既, 依家0來得呢間多都開始愛上0左呢碟Ceasar Salad~哈另外我地都會一定叫薯皮~~一碟有6塊,都ok大塊~佢烘到脆脆地,上面有一層芝士,至加上d煙肉,配搭得非常好,食落去唔覺得熱氣,而且一d都唔膩~~非常值得推薦!Tony Roma's最出名0既baby ribs更加好味到無得彈~肉質鮮嫩,而且好易切,好易離骨~醬汁都好惹味~另外呢間0既雞翼幾特別的,佢地整到好似咕嚕肉咁,酸酸甜甜的,而且好脆~幾好味!!由於我男朋友食野好奄尖
由於我男朋友食野好奄尖,呢間難得咁得佢歡心,所以我都成日陪佢去食~但真係好似食極都唔厭咁~連餐廳0既經理都認得我地了~
順帶一提,佢地0既service都幾nice的,飲coca cola或者tea都會不停refill的~有時間中都會推出下新食品,剛剛推出0既朱古力雪糕夾朱古力蛋糕的甜品真係好美味~鍾意朱古力0既朋友絕對可以試下~~~!!!