2019-04-04 119 瀏覽
我諗香港人冇乜人唔識吉野家,特別係後生仔女,事關香港吉野家都算係一間高質素嘅連鎖店,尤其係夜晚6點後就有得打邊爐,一大班人食又得,一個人食都冇問題。平時食開芝士竹輪鍋,不過今期就轉咗款叫做「福袋鍋」,其實都只係多咗一件腐皮裝住年糕嘅食物。同女朋友一齊食,一人嗌一個餐,一個叫牛肉另一個叫雞肉,咁就可以一齊開心share !吉野家邊爐都幾抵食,配料又足夠一個人食飽,有得配飯、麵、烏冬或粉絲!而且仲可以加其他配料,我特別鍾意食佢個「竹輪」,即係芝士獅子狗,個名夠晒翹口,但係一咬就爆芝士汁,好好食。不過今次味道就唔多講,因為我諗好多人都食過,反而想講下其他冇乜人會留意到嘅事。如果兩個人食的話,我就建議大家可以試下以下食法:食完所有配料,一個鍋淥肉,一個鍋淥烏冬,原因係淥肉的話會釋出大量油份,今次唔記得影相,如果大家試咗我以上所講嘅食法之後,就唔敢再撈埋一齊淥!因為真係好大分別,一鍋全部油,另一鍋冇乜油。元朗廣場分店最令人喜歡嘅係一個四眼姐姐態度好,服務好又有禮貌,相比起大部份吉野家分店員工真係差好遠,抵讚!