2018-04-10 760 瀏覽
以前喺附近返工,見住附近嘅餐廳不停咁轉,但漁川到而家都仲係到!深受荃灣人歡迎!而漁川米線咁受歡迎,喺因為佢嘅魚湯真係好好味仲好濃郁!會食上癮。最近午餐時間經過呢到,約咗班舊同事嚟返漁川食米線,順道比我懷念下佢既味道而家附近都唔係裝修就執咗 好彩漁川仲喺到!午餐時間固然多人,要等一陣先有位,不過時間唔長而且喺值得等嘅!漁川有好多種唔同嘅米線,中意食成條魚嘅,可以試下原條黃花魚或者魚米至尊系列!如果只係想試佢嘅魚湯,可以簡佢地其他餸,而小妹會推薦食手打墨魚餅、鮮蝦卷、魚腐同雞翼!呢幾樣都好正!除此之外,其實佢哋仲會有泡飯同埋咖哩飯等,岩晒唔同需要唔同口味嘅人而小妹同朋友仔今次都叫咗手打墨魚餅米線,今次我又講咗走蔥唔係講走青不過以前真係成日嚟食嘅關係,就算無黎7-8個月,姐姐竟然仲記得我要走青,最後都有走嘅!好感動魚湯仍然好濃好好味!墨魚餅好彈牙,唔會痴牙。而米線好滑好好食,最後我仲成碗湯飲晒佢,無味精嘛!漁川到而家都係小妹最愛嘅米線店之一

而家附近都唔係裝修就執咗
好彩漁川仲喺到!

手打墨魚餅米線

好感動