2022-05-15 285 瀏覽
東薈城新開Shake Shack,見到有獨家發售嘅牛油果Burger,仲要只售至15/5, 鐘意食牛油果嘅我,梗係試吓啦。有牛肉同雞兩款選擇,試咗個Avocado Bacon Chicken。係好味嘅,佢嘅煙肉食落好脆口,夾埋牛油果一齊食,再食埋件脆雞。唔會覺得好油膩。我朋友本身食素,佢叫咗個Shroom Burger,佢話中間嗰塊菇,煎得都幾好味,但佢最鐘意係中間塊芝士。值得一讚,係佢個包,冇完全切開兩片,所以Burger中間嘅料,唔會食到一半,喺底跌晒出嚟。所有醬汁都冇漏到周圍都係。👏🏻👏🏻另外仲叫咗個芝士薯條,薯條外脆內軟。不過,我鐘意芝士醬分開上。不過,最出色係杯奶昔。之前見過有人推介奶茶奶昔,即管試吓。果然有驚喜,第一啖飲落,奶味好重,但之後就茶味回返出嚟。真係好似飲緊奶茶咁。我朋友仲話,有茶餐廳奶茶嘅味道。中鐘意飲奶茶嘅人,一定要試試。
芝士薯條
牛油果煙肉脆雞
Shroom  Burger
2022-05-14
15 分鐘 (堂食)
芝士薯條
牛油果煙肉脆雞