2019-01-12 1968 瀏覽
香港人... 包括 #小秘書 在內,真係好鍾意 #打邊爐🥢 雖然而家已經係一月份,理應❄️啱哂季節打邊爐💥 但係 #地球先生 似乎真係病咗,呢兩日晚飯時間都有成20.c🥴 真係得人驚!雖則如此,依然不減我哋對火鍋嘅愛戴,今晚就嚟個111聚會🥳#小秘書 啲朋友個個都 #事業心/線 👻咁重㗎,我呢個閒人唯有去剪個髮💇🏼‍♀️等大家收工啦!話就話八點開餐,最終都九點先齊人👀 不過無所謂吖,#打邊爐 最好就可以食住等👍🏻 早到嘅朋友確係識食,一早點定啲 #海鮮 等我哋。#火鍋館 我哋已經嚟過幾次㗎喇,貪佢啲火鍋料新鮮之餘,小食、甜品都一樣出色👍🏻👍🏻 不過今日最爆笑就係我哋個 #蕃茄薯仔湯底 入面,就只有蕃茄🍅同蕃茄🍅🍅🍅 原來廚房話啲薯仔無哂貨,比多啲 #蕃茄 我哋搭夠😅 唉 是但啦... 就當比個機會補充多啲維他命C囉💪🏻 有時我會諗🧐究竟我哋成班friends係咪都有特異功能、個肚有無限空間嘅呢?我哋成晚不停食食食... 就由八點食到十一點半,當中嘅肥牛、鮑魚、生蠔、龍蝦、肉丸... 通通比我哋6個人消滅得一乾二淨🤪 當中 #小秘書 就最欣賞 #火鍋館 嘅 #手切肥牛、#生蠔🥰 真係啖啖肉啖

有時我會諗🧐究竟我哋成班friends係咪都有特異功能、個肚有無限空間嘅呢?我哋成晚不停食食食... 就由八點食到十一點半,當中嘅肥牛、鮑魚、生蠔、龍蝦、肉丸... 通通比我哋6個人消滅得一乾二淨🤪 當中 #小秘書 就最欣賞 #火鍋館 嘅 #手切肥牛、#生蠔🥰 真係啖啖肉啖啖鮮味🥳 仲有呢佢嘅餐前小食 #燒牛舌、#魚片頭 都好好味㗎,即叫即炸熱辣辣,非常搶口🤩 最後老闆仲送咗個 #甜品拼盤 比我哋呢班 #大胃王,當中梗係唔少得 #小秘書 至愛嘅 #心太軟 做完結啦👏🏻👏🏻

最後要鳴謝 #全哥全嫂 出手幫助,我哋先book到今晚張枱、食到呢餐好嘢食咋🥳
2019-01-11
慶祝紀念