2023-08-03
二訪呢個日式西餐,主要打算嚟食甜品😂順道食個dinner😚✨日式漢堡扒蛋包飯 - 漢堡扒配燒汁甜甜地好夾,漢堡扒好厚肉好有質感,份量幾大,好有日劇住家飯嘅感覺😆✨牛肉壽喜燒定食 - 睇落似一人份細細鍋,但都有幾多塊牛牛🐂有差唔多8塊牛,而且d牛都幾有誠意,唔係急凍肥牛😝而且幾香牛味,沾埋生蛋食好滑好惹味,送飯食夠晒正🤤✨京都宇治抹茶軟雪糕芭菲 - 目測都幾巨下,2-3人share都ok,配料有紅豆、綠茶凍、白玉、杏仁脆餅同蜂蜜蛋糕,好有層次,而且雪糕裡面真係見到抹茶粉粒🍵真材實料,濃郁香醇😋✨竹炭黑芝麻大卷蛋 - 口感濕潤軟熟,不論係蛋糕定個cream,都食到滿滿芝麻味👍✨日本靜岡深蒸煎茶 - 食完heavy野同凍野最好飲啖熱茶解膩暖胃,茶味甘香,飲完一杯再加熱水都好夠味😸