2018-04-02 560 瀏覽
仲記得上次講到去咗舊鋪食呢個上海菜 然之後見到店員話其實佢哋仲有新鋪而亦都有啲舊舖冇嘅食物 覺得性價比真係好高而且地點又就腳 所以今次就決定再去食下呢間誠記!呢個就係舊舖冇既生煎包啦 店員係鋪頭嘅一個角仔度即刻煎出嚟! 所以係好熱㗎 一咬開個皮嘅一個角仔 就見到佢入邊有一半都係湯 而且個外皮做得啱啱好小小脆又有咬口 之後叫咗兩個原味小籠包同埋兩個蟹粉小籠包 小籠包入邊都係好多湯嘅 但係就冇生煎包做得咁出色啦 不過呢個價錢有呢個質素都真係算係咁之後叫咗個水煮魚片 水煮魚片嘅味道其實唔係好夠 而且對我來講一啲都唔辣 但係魚就勝在夠滑身 而且側邊仲有啲粉皮同埋芽菜 比起個魚片嘅話我更加鍾意佢啲配菜😂之後叫咗個蔥油飛餅 比起上次嗰個榴槤飛餅 我覺得呢個比較遜色啲 overall 冇榴槤嗰個咁香同埋冇咁好食 所以食榴槤嘅朋友一定要試榴槤飛餅!