2019-07-15 796 瀏覽
尖沙咀除咗多名牌,仲有就係台式飲品店。今日繼續我既尋找珍奶的故事,試一試沐白小農。對我嚟講有座位都係其次,最重要係有得叉電。三款插頭齊曬,梗有一款啱你。餐廳用七巧板作裝飾,真係前所未見。雖然呢隻牛牛好得意,但係唔太明白同餐廳嘅關連,直至見到餐單既右下房,原來沐白堅持用優質鮮奶,相信鮮奶係由牛牛揸出嚟。之前係社交平台見到朋友係呢幅白色藍字磚牆打卡,今次終於輪到我啦!首先我叫左珍珠紅茶拿鐵。非常喜歡珍珠既軟硬度,口感偏軟身。另外奶味唔算濃,但非常香滑,同拿鐵既茶味達至完美平衝。係夢中劉小朋友叫左大甲芋頭鮮奶加芋圓。朋友對芋圓情有獨鍾,而沐白既芋圓無論口感,份量都好合我朋友意。芋泥同鮮奶比例係1:1,芋泥非常濃郁,加埋鮮奶飲落非常順滑。最後何小朋友叫左沐白黑糖波霸鮮奶。 每一粒珍珠都充滿黑糖香味,而且口感一如以往,軟身但保持咬囗。整體甜度係所有台式飲品店中最適合港人口味。珍珠紅茶拿鐵已經成功得到我嘅歡心,可惜港島區冇沐白小農,希望不久將來會喺東區見到沐白既出現。

對我嚟講有座位都係其次,最重要係有得叉電
。三款插頭齊曬,梗有一款啱你。

餐廳用七巧板作裝飾,真係前所未見。

珍珠紅茶拿鐵

大甲芋頭鮮奶

沐白黑糖波霸鮮奶

2019-07-13
3 分鐘 (堂食)
$32 (其他)
珍珠紅茶拿鐵
大甲芋頭鮮奶