2015-07-14
原來真的有這樣一個人,怕我吃不飽,永遠讓我點到一枱都是菜,還夾到我碗滿滿滿滿的。 一年一年一年又一年,做同事時你照顧我,當朋友時你遷就我,成為閨蜜你愛惜我,一天一天的過去,我相信這種感情,會如時間般停頓,不變。。。我的最愛:火燄三文魚基本上我係為呢個而黎呢度食飯!!!三文魚好鮮味,火燒後啲脂肪溶溶地,好肥美,味甜,加賣壽司飯,大愛,我一個可以食一打燒牛燒得啱啱好,唔干唔un唔會肥,醬汁帶到肉香更出,配上飯,又是好好送飯,面頭加的蔥絲,微刺辣,亦減輕了個中既油膩成日去壽司店都會叫炸物壽司,炸得香囗,蟹足料,配上蟹子加強了口感,沙律醬更是不可多得左邊細細舊的蟹肉我喜歡,有新鮮魚子蟹子,吃時撲撲聲,兩囗好快ko,yummy!右是辣三文,感覺味道比市面現成買到的鮮味點,其他沒特別三文卷很多蟹子,十分喜歡,而且份量不少,大舊,點上沙律醬酸maymay,開胃,好快食完,食兩舊好快飽三文魚壽司上的三文魚比較細,飯都係細細舊咁上,和蝦同北寄貝味道正常,沒驚喜亦無失望今次點的玉子味道較好,上一次下午去,朋友說味道同口感刺翻叮友人的清酒我沒喝,應該不俗,見他喝得一滴不剩
我的最愛:火燄三文魚
右是辣三文,感覺味道比市面現成買到的鮮味點,其他沒特別
今次點的玉子味道較好,上一次下午去,朋友說味道同口感刺翻叮
友人的清酒我沒喝,應該不俗,見他喝得一滴不剩