2022-09-29
香港打邊爐最愛就係去火鍋撚!味道好有台灣嘅風味,食物選擇都算多,而且每款湯底都好香濃好好味😋蜂巢豆腐白湯鍋x 秘製麻辣鍋 ($190)湯底可以揀雙拼,以較高嘅價錢為準~ 貪心嘅港人梗係揀兩個口味 ! 有辣有唔辣,任君選擇✌🏻豆腐鍋味道香甜,感覺比較健康養顏,好養生!麻辣鍋相對重口味,我地揀咗小辣,剛剛好🫶🏻兩款湯底入邊除咗有蜂巢豆腐,仲有鴨血等等架~御用手切肥牛 ($275)細份適合2-3人分享,牛肉比較薄片,牛肉味道新濃,略嫌切得太細塊😹響鈴 ($35) / 老油條 ($29) / 順德魚腐 ($26) / 五色丸丸拼盤 ($128) 大部份嘅配料都可以揀全份或者半份,舖頭好貼心,啱晒我哋乜都想食嘅女仔,全部半份就可以嗌好多樣嘢食✌🏻 響鈴浸3秒就搞掂! 新鮮炸起既響鈴完全無油溢味,好脆口,配埋甜酸醬好好味😻 五色丸拼盤入面有蝦丸/ 墨丸/ 貢丸/ 咸蛋黃牛丸 ~ 每款都新鮮彈牙 ,失望既係無比咸蛋黃爆醬牛丸驚艷到👉🏻👈🏻 反而覺得有啲太咸~另外仲嗌左娃娃菜同薯粉 ,兩者都係打邊爐必備既 🫶🏻 娃娃菜配豆腐湯 好鮮甜!食到最後仲送咗兩杯腐竹糖水沙冰,好解渴好好味喎!
蜂巢豆腐白湯鍋x 秘製麻辣鍋 ($190)
兩款湯底入邊除咗有蜂巢豆腐,仲有鴨血等等架~
御用手切肥牛 ($275)
食到最後仲送咗兩杯腐竹糖水沙冰,好解渴好好味喎!