2022-08-15
台灣過江龍嘅芋圓甜品大家食唔少,不過依然覺得嚐仙比較好,雖然另一間都好多支持者,但每次都會返嚟選擇呢度嘅五式牛奶冰🤣😋五式牛奶冰🤌🏻自選五款配料,必揀芋圓、小丸子,另外仲揀咗薏仁、仙草同番薯🍠泥 黃薯甜得嚟唔似紫薯個啲咁粉,如果驚牛奶冰唔夠味仲另外仲會跟一小杯煉奶,倒埋落去更濃味😋小丸子好煙韌,仙草都好滑溜,其實牛奶冰底本身都有啲甜味,所以都不錯,但夏天就要快手,因為食食下都會融晒🤣🫠芋圓相對係比較花功夫嘅食材,應該係自家製,粒粒大小一樣食落都軟糯煙韌,一碗三色都有齊,可以一次過試晒😎整體嚟講性價比高,份量算多,有啲店舖無得自選,變相有時好多配料唔食,所以自選真係一大重點👍🏻🚩 嚐仙 (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街84號地下F號舖#addifoodie #addifoodie銅鑼灣#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫
五式牛奶冰🤌🏻
🚩 嚐仙 (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街84號地下F號舖
#addifoodie #addifoodie銅鑼灣