2022-11-10 819 瀏覽
「Prime Pho」位於中環My Central 1樓, 主打越南美食,熟知我的朋友都知我非常喜歡pho 🍲。疫情去唔到越南旅行, 只好食下越南粉過下口癮。餐廳裝修優雅,座位夠寬敞,又夠光猛,坐得舒服,適合和朋友邊吃飯邊聊天👯。 米紙卷 $70用越南米纸捲著米粉, 大蝦🦐和生菜🥬, 食落鮮甜爽脆,口感一流。越式炸蝦餅 $128到每間餐廳都必定會試試蝦餅。蝦餅食到啖啖既蝦肉,炸得香脆,食落爽口彈牙,好食到停唔到口。Prime Pho Bo 招牌湯河 $148終於黎到重頭戲啦😍!超級大碗呀🤩!特別係牛尾骨,真係超級大舊,第一次見成舊牛尾放落碗pho度。除咗牛尾之外,重有封門柳、牛脷、牛腩、牛丸、牛、牛筋同札肉,一大堆牛牛配料。湯底據聞係熬製了廿四小時,但飲落不太油膩仲好鮮甜。配埋特製既油炸鬼一齊食, 吸晒D湯真係特別好味呀😍❤️。蜂蜜牛奶越南咖啡 $48咖啡係越南的滴漏咖啡😙,杯身載有蜂蜜,睇住d咖啡慢慢滴落啲去真係好治癒。以椰奶代替牛奶真係好有越南既style, 同蜂蜜好match, 飲落更加順喉更香濃🤤。桂花茉莉梳打 $35朋友點既呢杯梳打又幾好飲wo, 清清地帶有淡淡桂花香氣, 好f

米紙卷 $70

越式炸蝦餅 $128

Prime Pho Bo 招牌湯河 $148

蜂蜜牛奶越南咖啡 $48

桂花茉莉梳打 $35
朋友點既呢杯梳打又幾好飲wo, 清清地帶有淡淡桂花香氣, 好fresh, 清新又解渴,唔錯😘。

2022-11-07
  • 蜂蜜牛奶越南咖啡