2021-11-17 731 瀏覽
夏捌月兩間分店都選址元朗,一間近朗屏西鐵站,一間近千色大馬路。我通常都去大馬路嗰間,因為無落場時間,放假瞓到晏一晏再去食個lunch就啱啱好。睇相就知呢間西式小店唔係走打卡路線,有啲平民茶餐廳感覺,不過作為日常飯堂最緊要都係好味同性價比高💛-🥩板燒鑊仔牛柳 $68鑊仔牛柳係我最愛,口感軟腍唔韌無筋啖啖肉😋自從第一次幫襯試左呢個同risotto之後次次都因為想食鑊仔牛柳而encore💖另外值得一提餐湯無論係紅白都足料又好飲❣️飲品方面幾推介佢個樽仔系列,朱古力味道濃郁口感順滑💕-總結:餐廳定位感覺比較偏向做街坊生意,食物無華麗賣相靠味道質素口耳相傳。午市性價比高選擇多,除咗西餐必備意粉仲有得据平扒,質素對得住價錢。建議去開元朗可以一試,專程到訪就未必需要。
🥩板燒鑊仔牛柳 $68

板燒鑊仔牛柳