2017-06-12
鳳城酒家新推出呢一個海鮮五層塔398蚊一份 兩個人share真係好抵食第一層係龍蝦 第二層係大扇貝 第三層 大肉蟹 四層龍躉 第五層係大蜆全部都大大份 夠曬滿足我覺得個龍蝦好正呀大大隻啖啖肉,加咗蒜香落去蒸,仲散發著一陣蒜香味個石鍋粥底都幾足料,有瑤柱排骨之餘仲有其他配料放咗落去個石鍋之後等佢上面蒸海鮮嘅時候啲先未慢慢流落去個石鍋粥度, 咁最後食佢嘅時候就非常鮮甜啦大肉蟹 睇見都吸引呀同事會逐樣逐樣幫你蒸,蒸完再分配畀你,所以我哋係唔使自己落手㗎。 有曬招呼有曬service個大扇貝好正呀, 啲粉絲仲要索曬啲精華入曬未。跟住就係蒸龍躉呀 啲肉夠哂滑呀,不過就有少少骨,所以要小心食呀。我自己就唔係好識lur骨 所以 益曬個朋友仔佢一個人食哂由於先前嘅經驗同事建議 用碟裝住啲蜆 ,先落去蒸,因為蒸嘅時候蜆裏面嘅海水味會流曬落個粥底度 就變咗會好咸啦當我哋食曬上面所有嘅海鮮蒸完之後,個石鍋已經 充滿曬粥水, 最後就可以 分埋佢嚟食, 食咗咁多海鮮一人再分兩碗粥食, 所以包你一定會飽。唔使講都知嗰個粥底會好甜啦鮮甜到頂瓜瓜
第一層係龍蝦
第二層係大扇貝
第三層 大肉蟹
四層龍躉
第五層係大蜆
全部都大大份 夠曬滿足
個石鍋粥底都幾足料,有瑤柱排骨之餘仲有其他配料
個大扇貝好正呀, 啲粉絲仲要索曬啲精華入曬未。
我自己就唔係好識lur骨 所以 益曬個朋友仔佢一個人食哂
唔使講都知嗰個粥底會好甜啦鮮甜到頂瓜瓜